Macaron’dan Düğün Pastası İstiyorum!

Bir haftadır Atina'daydım ve binbir türlü istekle geri döndüm. Bu sezon için kendime çok başarılı seçimler yaptığıma inanıyorum (3 kadın yurtdışına çıktığında alışveriş yapmadan dönmesi imkansız olsa gerek): Louis Vuitton yeni sezon için çok çekici bir renk çıkarmış ve özellikle zarf şeklindeki çantasına vuruldum! Ama hemen almadım tabii, bir gece üzerine uyudum, kararımı verdim ve sabah 10'da mağazanın kapısında yerimi aldım. Benim yaptığım alışverişin gelin blog’unda işi ne diye düşüneceksiniz ama bu sorunun çok basit bir cevabı var: Biz nişanlımla balayında İtalya Fransa turu yapmayı düşünüyoruz ve kendimi çok iyi biliyorum yurtdışına çıkınca en sevdiğim yerler mağazalar olacak. Misal, annemi gezi seyahati olarak Milona'ya götürmüştüm ve kadıncağız Milano'yu Duomo meydanı ve Via Montenapoleone 'den ibaret sanıyor! Paris'in de en romantik noktası, Champs Elysee'deki Louis Vuitton mağazasının yürüyen merdivenleri. Soruma geri dönersek, her ne kadar nişanlım mağaza gezmeme çok bir şey demese de buna ne kadar dayanır??

Atina ile ilgili bir sorunum daha var o da Zonar's macaronları (Macaron da nedir diyorsanız
tıklayın). Aman Allah'ım, THY'ye rica etsem bana her gün Zonar’s adlı pastaneden macaron getirebilirler mi? Ahhh, muhteşemdi. Tanesi 1.5 Euro olan ve 14 değişik çeşitte sunulan macaronlar için şu an ölebilirim ya da 500 kilo olabilirim. Düğün pastam o macaronlardan yapılsın ve de evime her gün servis edilsin istiyorum (şu an bu satırları yazarken bile ağzımın suyu akıyor). Limon, vanilya, çikolata, kırmızı meyveler, ahhh kahve... daha fazla sayamayacağım, acaba akşam uçağına yetişir miyim?

İstanbul’da benzer lezzetteki macaronları Baylan’da ya da
Butterfly’da tadabilirsiniz. Evde kendiniz macaron yapmak isterseniz sevgili Devlatşah’ın ya da sevgili Pastacı’nın leziz tariflerini deneyebilirsiniz.

Resim: marthastewartweddings.com

2 yorum:

  1. Beyaz Fırın'ın macaronları muhteşem. Bence onlara bir sor belki yaparlar :)
    Sevgiler
    Sıla

    YanıtlaSil
  2. Tombul Peri - Sıla: Çok teşekkür ederim güzel önerin için. Beyaz Fırın'ınkileri denememiştim, hemen gidip bir tatmam lazım:) Böyle bir şey yapabilirlerse muhteşem olur ama tabi makaron pasta çok ucuz olmayabilir :(

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails